Blíži sa Pamiatka zosnulých, na cestách bude rušno

22.10.2005 Celý región

Prešov 22. októbra (TASR) - Zvýšenú frekvenciu na cestách očakávajú policajti Prešovského kraja už na budúci týždeň v súvislosti s nadchádzajúcim Sviatkom vš...
Prešov 22. októbra (TASR) - Zvýšenú frekvenciu na cestách očakávajú policajti Prešovského kraja už na budúci týždeň v súvislosti s nadchádzajúcim Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých. Zvýšia preto dohľad na bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky najmä v čase od 27. októbra do 2. novembra.

Sústredia sa na hlavné cestné ťahy a dôležité križovatky v jednotlivých mestách a obciach. Pozornosť budú venovať aj parkoviskám a príjazdovým komunikáciám k cintorínom. Sledovať budú disciplinovanosť vodičov, ohľaduplnosť voči chodcom, osvetlenie vozidiel a používanie bezpečnostných pásov.
Tlačová hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová apelovala na vodičov i chodcov, aby boli navzájom ohľaduplní a predchádzali tak zbytočným nedorozumeniam a konfliktom. Majitelia motorových vozidiel, ktorí budú parkovať blízko cintorínov, by v nich nemali nechávať cenné predmety. Páchateľom stačí pár minút, aby si z auta odniesli uložené veci. Nedávno sa o tom presvedčil majiteľ Škody Felícia zaparkovanej pri cintoríne v Poprade-Veľkej. Pätnásť minút stačilo zlodejovi na to, aby ukradol z auta koženú taštičku s peniazmi a dokladmi. Majiteľovi spôsobil škodu päťtisíc korún.
 

Vyberte región

mark